woensdag 22 augustus 2012

Dag 63: Salade van Venkel met gerookte zalm


Afijn, een heerlijk slaatje. Het recept dacht ik uit het hoofd te weten, maar ik combinerde 2 recepten, whoops! Ik geef jullie gewoon het recept wat ik maakte, kan het schelen.

Nodig voor 4:
1 venkel
1 pak gerookte zalm
4 flinke handen ijsbergsla of romainesla
1 hand vol walnoten
2 bosuitjes
2 sinaasappel
3 el walnootolie
1 el mayonaise

Hoe?
1. Snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd de sla fijn en was indien nodig. Snijd de bosuitjes fijn. Hak de walnoten grof.
2. Pers de sinaasappelen uit. Maak de dressing door eerst de het sap van de sinaasappelen met de mayonaise flink te schudden. Doe dan de walnootolie erbij en schud nogmaals flink. (ik doe het altijd in een schoongemaakte pot met deksel)
3. Maak de 4 borden op met de sla, venkel, gerookte zalm en bosui. Verdeel de dressing over de borden en tot slot de walnoten.

Recept van BBC Good Food

4 opmerkingen:

  1. Hoi Annemarie,
    goed hoor, zoals je dat weer iedere dag doet. Ik vind je foto's ook zo mooi en fris van kleur. Maak je die zelf?
    Groeten,
    Katinka

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi!! Maak ze met mijn Blackberry bij gebrek aan een camera, maar bewerkt ze wel wat met kleur en licht enzovoorts. Niets is wat het lijkt! ;-) X

      Verwijderen
  2. Oeh, deze lijkt me zooooo lekker! Ga ik maken! Dank!

    BeantwoordenVerwijderen