zondag 24 februari 2013

Snacken, maar dan gezond

Ah, ongezond snacken is passé, gezond snacken is van nu!! Wie heeft er eens in de zoveel tijd geen zin in lekker, vet, ongezond, snel en makkelijk. Nu is dit recept geen van al, behalve lekker! Snel is het al helemaal niet, makkelijk weer wel.
Friet van zoete aardappel en een sausje met blauwe kaas en karnemelk. De man hier moest even overtuigd worden, maar dat is al snel. Uiteindelijk eet hij alles met plezier op, zo gaat het hier al jaren. Ik maak, hij eet het op.

Friet van zoete aardappel: zoete aardappel, olie, sesamzaad, zout.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snijd de zoete aardappel in lange frieten.
Besprenkel de frieten met olie en zout en leg deze op een bakplaat.
Strooi er wat sesamzaad over en zet in de oen voor 25 minuten.
Na de 25 minuten draai je ze om. Strooi ook over deze kant wat sesamzaad en zet terug in de oven voor 20 minuten.

Blauwe kaassasus: 200 gram blauwe kaas, 3 el karnemelk.

Mix de blauwe kaas en de karnemelk door elkaar.

Ik maakte er nog een salade bij met rucola: zo was er ook iets groens, naast blauw en oranje.
De foto's trekken op niks, maar dat gaat soms zo.

Fijne zondag!





1 opmerking: