donderdag 9 september 2010

Menu voor kamerbewoners!


Vandaag met zusje-lief en vriendin-lief naar andere kleine zusje-lief. Kleine zusje lief woont sinds 3 weken op kamers. En ik kookte thuis en nam het mee: Tafeltje-dekje. We aten tomatensoep. Eerst gingen de tomaten (8 stuks) met 1 ui en 2 knoflooktenen in de oven (200 graden, 20 minuutjes). 1 Liter bouillon opzetten en na 20 minuten de tomatenbrij erbij en staafmixer erdoorheen. eventueel een blikje tomatenpuree om het licht te binden.

Daarna (eigelijk aten we het tegelijkertijd) een hartige taart met geitenkaas en uien. Het plan was om de bodem en zijkanten van bladerdeeg te maken, maar de bladerdeeg werkte niet mee vandaag. Afijn het werd hartige-taartdeeg. Beetje lui kokkerellen. Mix maken van 4 eikes, 250 gram geitenkaas (de smeuiige) en een bekertje creme-fraice. 5 Uien in halve ringen fruiten en door de ei-creme-fraiche-mix roeren. En huppakee de mix in het bakblik (wat dus ondertussen bekleed is met deeg ;-) ). Dit zo'n 35-40 minuten in de oven (180 graden).
En het was zo leuk, we kwamen binnen met de potten en de pannen en klein-zusje-lief had de tafel zo schattig gedekt! En zo worden kleine zusjes groot!

4 opmerkingen:

 1. En wat hebben we gesmuld! Dit concept gaan we vaker doen! Zo gezellig, en het mag natuurlijk ook andersom van zusjeliefs kamer naar grote zusliefs huis ;-)Mits de tafel mooi gedekt is..hmm ik zie hier een 'nieuwe' trend ontstaan in het 'gaan eten bij vrienden/familie'.Kook en wandel...slaap lekker! Ajo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gezellig uit en lekker!

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mmmmm...lekker zeg!Heeft ze een mooi stekkie gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hier, meid, ik lees ook toevallig die boek!
  Thanks

  Prettig weekend

  Grotjes


  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen