woensdag 10 november 2010

De woensdagmiddag-kook-creatie is......


....lekker.....wat? Te lekker, om je vingers bij af te likken!! En het was Boeuf Stroganoff!!! Recept van ah.nl, maar geheel op eigen wijze gemaakt. Dit goedje pruttelde de gehele middag, terwijl ik, Mejuffrouw Mie, een schoonheidsslaapje deed van wel 1,5 uur!!

Ingrediƫnten die ik gebruikte:
  • een schaal runder-rib-lappen

  • 2 uien: een rode en een blanke

  • 2 teentjes knoflook

  • Een stuk prei wat nog in de groentela lag

  • 2 rode paprika's

  • 1 doosje champignons

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • een flinke scheut rode wijn (wellicht wel 2)

  • een half bouillonblokje: rund of gewoon een basisbouillon-blokske

  • creme fraiche

  • peterselie

  • bakboter/olijfolie

En dan nu: Hoe?

1. Snij het vlees in grote stukken en braadt dit eventjes aan in bakboter en een scheutje olijfolie.

2. Uien en knoflook snipperen, vlees uit de pan halen en de uitjes en knoflook fruiten.

3. Vlees weer in de pan bij de uitjes en knoflook, fijn gesneden prei, gesneden paprika en champignons (in vieren) erbij.

4. Het hele goedje lekker bakken en dan de paprikapoeder erbij, de laurierblaadjes en de scheut(en) rode wijn.

5. Even laten doorkoken en dan het goedje net aan onder water zetten en het bouillonblokje erbij en aan de kook brengen.

6. Dit voor ongeveer 3 uur laten sudderen.

7 Voor het opdienen creme fraiche, flinke eetlepel, en fijn gesneden peterselie er doorheen roeren.

Lekker met rijst erbij!! Yummie!!

5 opmerkingen:

  1. Oeioeioeioei, lekker!!!! mag ik het recept van je overnemen? 'k Kan het heul goed gebruiken voor mijn vleestariƫrs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Kniepertje: Tuuuurlijk!!! Geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk, zo moet het: de pot op het vuur en jij in je bed, slim gepland!

    BeantwoordenVerwijderen