vrijdag 14 september 2012

Kroten van langs de weg!


Ik kocht zo ergens bij een groentestalletje in Vogelenzang een paar kroten. Zo uit de grond getrokken.
Ik eet het te weinig, geen idee waarom. Ik besloot ze te poffen met knoflook. Het is weer eens iets anders.

Nodig voor 4 personen:
4 bieten (eerst even een uurtje koken, het beste de dag van tevoren en pel deze)
een bol knoflook
olijfolie
peper en zout

aluminiumfolie, schaal en een oven.

Hoe?
Oven voorwarmen op 220 graden.
Stuk aluminiumfolie afscheuren, biet in het midden. Flink wat tenen knoflook er omheen leggen. Scheutje olijfolie eroverheen en wat peper en zout.
De aluminiumfolie met de punten naar elkaar toe en mooi dichtdrukken boven de biet. Ziet eruit als een Snorkel, jawel echt.
Deze deze in een schaal in de oven voor een uur.

Ik maakte er een salade bij van kruidensla, licht verwarmde geitenkaas, mineolastukjes en walnoten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten