dinsdag 27 juli 2010

1...2....3...broccolisoep!


Lekker receptje en vooral erg gezond: broccolisoep.
Benodigdheden: ongeveer 500 gr broccoli, 200 gr aardappel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1,5 liter groentebouillon. Kruiden: peper, zout en chilli.
Werkwijze:
1. Aardappel en broccoli in stukjes snijden.
2. Uien en knoflook fijnsnijden en aanfruiten in een soeppan. Hier kun je al peper en zout toevoegen voor de smaak en een puntje chillipeper.
3. Aardappel en broccoli kort even meebakken met de gefruite ui en knoflook.
4. 1,5 groentebouillon toevoegen en zo'n 20 min laten koken.
5. Staafmixer erdoorheen!
6. Even door laten koken en evt. room toevoegen.

Je kan wat magere spekjes of rauwe ham drogen om erbij te serveren als topping. Een andere lekkere topping is bosui en creme fraiche. De soep heeft wel een stevige smaak als tegenhanger nodig in de topping.

Eetse met hapjes!

2 opmerkingen:

  1. Hmmmm mijn favo soep! Ik heb alleen geen staafmixer...heb je daar nog suggesties voor? (behalve er 1 aanschaffen) Jammie! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eesrt flink stampen met een pureestamper en dan door een zeef duwen, maar dan moet je alles wel heel HEEL zacht laten koken. Of een keukenmachine.... of de boccoli heel fijn maken en dan een basissoep maken van bouillon en roux en dan heb je een wat dikkere basissoep, gebonden en dan de broccoli heel fijn erdoor. heb je wel soep met stukjes. En anders heb je vast wel een lief vriendinnetje wat een staafmixer mag lenen....of een bakje soep ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen