dinsdag 24 augustus 2010

weekbudget: mission completed!

Gister de boodschappen gedaan voor een hele week en nog wat extra's voor de volgende week. Vaak gaan we eens in de 2 weken naar de Lidl en halen daar de basis: spa, toiletpapier, groente, fruit, blikjes tomatenblokjes en tomatenpuree, kruiden, crackers, wasmiddel, wraps, enz. Vlees haal ik daar niet omdat ik liever scharrelvlees eet, als ik vlees eet. Ook niet alle groeten en fruitsoorten haal ik daar, enkel wat uit Holland afkomstig is.
Tsja, ik zit vol met principes en daar houd ik mezelf best wel goed aan. Groente en fruit kan je ook niet heel lang bewaren, dus goed inkopen: niet teveel dus. Ik haal ook vaak groente en fruit bij de landwinkel of gewoon bij de groenteboer.
We waren bij de Lidl 34 euro kwijt en hebben dan zeer ruim ingekocht, de basis is dan voor 2 weken. Daarna naar de AH en scharrelvlees en wat vis gekocht: 17 euro kwijt. Bij elkaar dus 51 euro voor ruim een week boodschappen. Het zijn hamsterweken bij de AH, maar dan zijn de scharrelproducten vaak niet in de bonus, dat is jammer. Als je tegen het einde van de dag komt zijn veel scharrelproducten wel vaak voor 35% korting. Dus dan sla ik mijn slag: HAMSTEREN!!!
Dit past goed binnen ons maandbudget van 250 euro. Komt neer om ongeveer 50 euro per week. Ik was weer blij! Bij thuiskomst het kasboek netjes bijgewerkt. Dat moet ik echt gelijk doen, anders vergeet ik het!

4 opmerkingen:

 1. Heel goed Annemarie. Ik ben trots op je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor, ik moet dat toch nog maar zien te bereiken. Voor mij is dit allemaal nieuw.
  Maar de wil is er!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan, meis...geïnspireerd door jou ben ik nu ook een kasboek aan het bijhouden (ik ga er niet over bloggen hoor :D)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn ons net aan het voornemen om 'anders' met boodschappen doen om te gaan.
  en kijk ik zie het bij jou en nu weet ik dat het ons ook moet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen