zaterdag 11 september 2010

En zo....een Teckel voor Tijs.

Een nieuw neefke erbij en dat betekent: Kraamcadeautjes maken!
Ik was 2 uur bezig en voilá een opwarmteckel.
Hier komen de stappen:


Ik had een teckel getekend en vond hem uiteindelijk wat kort. Partoon door midden geknipt en hups een langere teckel. We doen natuurlijk niet moeilijk hé, zie fotoke 1 en 2.


De oortjes en het staartje erbij geknipt. op fotoke 3. En bij fotoke 4 heb ik de teckel rondom gestikt en de voorpootje niet, want daar gaan de roggekorrels naar binnen. Ik heb direct het staartje en het oortje meegenaaid om later niet moeilijk te hoeven doen. Dit vereist echter wel even wat denkwerk, hoe het na het stikken komt te zitten.

Bij fotoke 5 wordt de teckel geboren. Tsja daar lijkt het toch echt op als je hem binnenste buiten draait. En dan voilá de teckel op fotoke 6!


Bij fotoke 7 gaan de roggekorrel in de teckel. Ik gebruikte een afgeknipte petfles, net zo makkelijk als je naderhand niet wilt stofzuigen (ja, ik leer ook met de dag). Ik gebruik roggekorrels omdat die wat langer warm blijven en niet heel heftig heet worden. Het is voor een baby, dus gedoseerde warmte. En op fotoke 8 is hij af!!
Het is al uit eigen hand en zonder bestaand patroon. Wees creatief en bedenk een leuk ontwerp!

8 opmerkingen:

 1. Heeeeeel leuk mie!!! Aaaah zo lief die teckel!! Maak je ook nog een koeleversie waar je een icepack in kan doen, haha. Heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk bedacht Annemarie, het stofje vind ik ook geweldig!
  En nog van harte gefeliciteerd met Tijs ^_^

  Groetjes,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk cadeau zeg! Mooi en praktisch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, toch maar een teckel dus! Hij is mooi geworden zeg! Wat vonden ze ervan gister?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hehe leuk beesie, erg leuk cadeautje. Daar is de baby vast blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey annemarie!! ik had het al gehoord, maar nu ook gezien! wat tof! ik wil ook heel graag een warmte tekkel........ik koester nl een liefde voor tekkels :)
  x saar

  BeantwoordenVerwijderen