zondag 15 januari 2012

Feestje? Dit maakte ik!

Ik vierde afgelopen jaar mijn 29e verjaardag. In eerste instantie met vriendinnen, maar impulsief als ik ben: ik bleef mensen uitnodigen! Vriendlief kondigde een uitnodigingstop aan, zoveel ruimte is hier niet. Ik wilde geen kringetje met koffie en taart, maar een dinertje. Ik wilde zelf wel de hele dag in de keuken staan, maar niet als de gasten er waren. Daarnaast wilde ik zoveel mogelijk zelf maken. En tot slot waren de gasten een mix van vleesliefhebbers, part-time en echte vegetariërs en gezondheidsfreaks.

Ik zocht in de stapel Delicious, Jamie, Kookboeken, de Sint, internet enzovoorts. Er rolde het volgende plan uit:

~ Bietencarpaccio met zachte geitenkaas en boerenkoolpesto
~ Rosbief met sinaasappel-sesamdressing
~ Gerookte zalm met mieriksworteldressing
~ Couscoussalade met peterselie en munt
~ Gehaktkebabs met yoghurtdressing
~ Verschillende kazen met rode-uienchutney
~ Bolletjes breekbrood met smeersels
~ Ouderwetse kerst-bowl
~ Abrikozen amandel cake met lobbige slagroom
Hier een foto van de boerenkoolpesto. We eten er nog jaren van, zo ook mijn familie en vrienden. De verhoudingen waren niet geheel kloppend (recept Sint 2011). Maar zeker een aanrader.
Ik zou de verhoudingen voor normale pesto aanhouden en de volgende ingrediënten gebruiken: boerenkool (geblanceerd en uitgeknepen), amandelen, goede oude kaas en heerlijke olijfolie.
Ik kreeg voor mijn verjaardag de bakvorm 'De Zeeuwse Knop'. De cake was een succes! De vorm is zo ontzettend mooi en bakt fantastisch. Voor de liefhebbers is hij hier te bestellen.
Het dinertje was geslaagd! Er was genoeg, alles was op, iedereen kwam aan zijn trekken. Daarbij was de voorbereiding goed te doen, trek er wel een dag voor uit.

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Samen eten is altijd zo gezellig. Dat is al een feestje op zich.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, ik heb zo een ouderwetse 'verkoperde' bakvorm ghekocht. Ik wou er een cake in klaarmaken. Ik heb hem goed ingevet (met bakboter) en vervolgens met bloem erover alvorens het deeg erin te gieten maar mijn cake bleef helemaal plakken. Wat is jou ervaring hier mee? Hebt u evt. tips of een recept waarmee het wel kan lukken? Grt! Pauline

    BeantwoordenVerwijderen