Een heerlijk broodje met geroosterde aubergine en basilicum-mosterdmayonaise.
Nodig voor 2 broodjes: 1 aubergine, knoflookolie, zeezout, balsamicoazijn, 2 tomaten, komkommer, rucola (eigen inbreng) en natuurlijk 2 stukken brood.
Voor de saus: mayonaise, yoghurt (eigen inbreng), grove mosterd en flink wat verse basilicum.
Hoe?
Snijd de aubergine in dunne plakken en besprenkel deze met de olie. Grill de plakken en leg ze op een schaal. Giet wat druppels balsamicoazijn over de plakken en wat zeezout.
Saus: meng de ingrediƫnten naar smaak door elkaar. Ik gebruikte op 1 deel mayonaise, 2 delen yoghurt, flink veel verse basilicum en ruim een eetlepel grove mosterd.
Snijd de broodjes open (ik roosterde ze licht na het opensnijden). Beleg de broodjes met de gegrilde aubergine, rucola, komkommer, tomaten en wat saus.
Recept uit De zon op je bord van Jolande Burg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten