Nodig voor ongeveer 2 personen: 250 gram aardappels, 2 teentjes knoflook, 2 tl tijm, 2 tl rozemarijn, 3 el olijfolie, peper en zeezout.
Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels, snijd ze in partjes en leg ze in een ovenschaal. Snijd de knoflook in plakjes en schep deze met de olijfolie, kruiden, peper en zout naar smaak, door de aardappelpartjes.
Bak ze in de voorverwarmde oven in 40 minuten bruin en gaar.
Heb je niet zoveel tijd: kook de aardappeltjes eerst even 5 minuten, dan hoeven ze nog maar 20 tot 25 minuten in de oven.
Lekker bij zowel vis als vlees of juist vegetarisch met een heerlijke frisse salade! Eet smakelijk!
Recept uit Gezond genieten met Sonja! van Sonja Bakker
Lekker recept, zoiets maak ik ook graag.
BeantwoordenVerwijderenAlleen de hoeveelheid is bij ons wat groter. Voor 2 personen vind ik 250 gram heel weinig, ik denk dat ik hier een kilo neem voor twee personen. Nu zijn we best grote eters, maar de aardappeltjes slinken ook in de oven is mijn ervaring.
Groetjes, VeggieMo
Nou je hebt wel gelijk hoor. Ik dacht ook: hmm, wat weinig! Ik denk dat er op de foto al meer aardappels staan :D! Maar heeerlijk!!! Het blijft een Sonja-recept!! Dank voor je reactie.
Verwijderen