vrijdag 29 juni 2012

Dag 18: Makkelijker kan niet.......Hamburgers!


Vrijdag is hier vaak makkelijk en vaak shoarma, wel zelf gemaakt natuurlijk. Zoveel shoarma-recepten zijn er niet, dus dan een Delicious Hamburger!

Nodig voor 4 personen: 600 gram Biologisch rundergehakt, 1 tl chilivlokken, 1 rode ui fijngesneden, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl dijonmosterd, 1 ei, 35 gram broodkruim, 25 gram geraspte parmezaanse kaas, 2 rode paprika's (in vieren), 2 el zonnebloemolie, 4 broodjes (snijvlakken geroosterd), slablaadjes (ik had ijsbergsla), tomaten, augurken. Als saus aioli of mayonaise.

Hoe?
Meng het gehakt, chilivlokken, ui, oregano, mosterd, ei, broodkruim, parmezaanse kaas, peper en wat zout. Vorm er 4 hamburgers van met vochtige handen. Leg deze voor zo´n 30 minuten in de koelkast.
Grill de paprika´s zo´n 3/4 minuten en doe ze 15 minten in een plastic zak. Verwijder daarna het vel en snijd de paprika in reepjes. Rooster daarna de snijvlakken van de broodjes, licht besmeerd met olijfolie.
Verhit een koekenpan, bestrijk de hamburgers met zonnebloemolie en bak ze ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Beleg de broodjes met sla, hamburger, tomaat, augurk en aioli.

Recept uit Delicious december 2010


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen