donderdag 28 juni 2012

Dag 17: Geroerbakte tofu met peultjes en broccoli


Ik kreeg via de post, in een stevig envelop, peultjes. Met de boodschap: 'Of je ook ..........lust uit eigen moestuin'. Deze trouwambtenaar heeft ook groene vingers. Het zal wel in de familie zitten: iets met groen en eten.

Vandaag dus geroerbakte tofu met peultjes en broccolini, maar ik gebruikte gewone broccoli.

Nodig voor 3-5 personen: 2 gehakte tenen knoflook, 1 gehakte rode peper, zoutvlokken, 2-3 el zonnebloemolie, 250 gram stevige tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm, 50 gram cashewnoten, 200 gram broccolini/broccoli/bimi, 150 gram peultjes, 4 bosuitjes, 1 el fijngehakte gember, 1 el donkere sojasaus, 1 el lichtbruine basterdsuiker, ongeveer 1 el thaise vissaus. Voor erbij: rijst!

Hoe?
Stamp de knoflook en de peper met het zout in een vijzel tot een pasta. Verhit de wok en giet de olie erin en bak de tofu goudbruin (kan in delen), keer regelmatig. Voeg de cashewnoten en de rode peperpasta toe en wok even mee. Schep daarna alles op een bord. Doe daarna de broccoli en een laagje water (150 ml) in de wok en kook dit voor 4 minuten, roer regelmatig. Laat het vocht verdampen, voeg dan de peultjes, bosui en gemeber toe en roerbak 1-2 minuten. Roer daarna de sojasaus, suiker en vissaus naar smaak erdoor. Doe de tofu en cashewnoten terug in de pan en schep dit voorzichtig door elkaar voor zo'n 1 minuut. Serveer met rijst.

Recept uit Delicious mei 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten