zaterdag 30 juni 2012

Dag 19: Pannenkoeken

De pannenkoeken waren naderhand erg stressvol! Want: vergeten een foto te maken!!!! Ik was zo druk met het fotograferen van mijn lievelings kookboek. Gekregen voor mijn 8e verjaardag van mijn tante. Die met groene vingers en fijne teksten. Om nou de pannenkoeken uit te spugen........Maar ik ga er vanuit dat iedereen weet hoe ze eruit zien: há!

Dit heb je nodig



Hoe?
zeef de bloem en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en breek de eieren erin. Klop deze terwijl je wat bloem van de zijkant meeroert. Nu beetje bij beetje de melk erbij kloppen. Blijf goed kloppen en de bloem van de zijkanten meeroeren, tot alles gemengd is. Doe de gesmolten boter erbij en klop het mengsel mooi glad. Als het aan een houten lepel blijft hangen is het goed!
Smelt een beetje boter in een koekenpan. Giet een halfkopje beslag in de pan. Houd de pan naar alle kanten schuin, zo bedek je de hele bodem met een dun laagje beslag. Als de pannenkoek aan de zijkanten bruin wordt en er luchtbellen ontstaan, keer je hem om.
Lekker: druppel gelijk na het bakken wat citroensap over de pannenkoek en strooi er wat suiker overheen en rol hem op.

Als jullie dit lezen zit ik heerlijk in de achterhoek op een groot grasveld voor mijn tent!

Recept uit Mijn Eerste Kookboek van Angela Wilkes en Stephen Cartwright



4 opmerkingen:

  1. dat kookboek heb ik ook!Hilarisch die tekeningetjes he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love that kookboek met die kleine kokjes! Ga ik ook kopen voor mijn kinderen, of krijgen ze van een tante met groene vingers en fijne blogs? Hihi!

    BeantwoordenVerwijderen