woensdag 4 juli 2012

Dag 23: Kip met ragout van Aubergine, Courgette en Tomaat


Er was bio-kip in huis en een berg groente in de groentela en zodoende sloot dit recept hierbij aan! Het is beschreven als een recept voor 8 personen, ik heb het gedeeld door 4 en daarna plus wat extra groente.
Ik geef jullie het recept voor 8. Het is een makkelijk recept en leuk voor een tafel vol eters.

Nodig voor 8 personen: 5el olijfolie, 8 biologische kipfilets, zwarte peper en zeezout, 6 sjalotjes in stukjes (ik gebruikte rode ui), 4 teentjes knoflook (snijd in plakjes), 2 aubergines (snijd deze in kleine stukjes), takjes tijm en rozemarijn, 4 courgettes (in stukjes gesneden), 1 glas droge witte wijn, 8 lekkere tomaten in stukken gesneden (ik liet de pitten erin, Gordon haalt ze eruit).

Hoe?
Verwarm de oven op 190 graden.
Bak de kipfilets (bestrooien met peper en zout) rondom bruin in een deel olijfolie, leg ze daarna op een schaal.
Resterende olie in een braadpan en bak de sjalotjes, knoflook en aubergine tot de ui glazig wordt. Bak dit alles met wat tijm, rozemarijn, peper en zout.
Voeg de courgette toe en schenk de wijn erbij. Kook het vocht in tot de helft.
Zet een braadslee in de voorverwarmede oven om warm te worden.
Roer de tomaten door de groenten. Doe daarna alles in de verwarmde braadslee. Leg de kipfilets erop en bestrooi nogmaals met tijm, rozemarijn, peper en zout.
Zet het in de oven tot de kipfilets gaar zijn (zo'n 10-15 minten).
Laat het daarna 5 minuten rusten.
Serveer met knapperig brood en een heerlijke en frisse, groene salade!

Recept uit Gordon Ramsay's FastFood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen