donderdag 5 juli 2012

Dag 24: Bloemkoolsoep met Kaas


Nodig:
2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 uien
2 tenen knoflook
een bloemkool
olijfolie
200 gram cheddar of oude goudse kaas
groentebouillon
zeezout en zwarte peper
grove mosterd
nootmuskaat

Hoe?
Snijd alle groenten in blokjes, stukjes of plakjes.
Giet wat olijfolie in een grote pan en doe de gesneden groenten erbij. Laat dit voor 10 minuten op matig vuur staan met de deksel schuin op de pan.
Rasp de kaas (of koop geraspte kaas).
Los de bouillon op in ruim 1,5 liter water en giet dit bij de groenten.
Roer en breng aan de kook. Laat dit op matig vuur 10 minuten doorpruttelen.

Haal de pan van het vuur. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Roer de mosterd en kaas door de soep. Pureer daarna met een staafmixer.
Deze soep heeft echt iets zouts en krokants nodig zoals krokant gebakken mager biologisch rookspek.

Ik deed er zelfs nog wat grove mosterd in, dat zien jullie net verdwijnen in de soep.

Recept uit Jamie's Kookrevolutie van Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen