donderdag 12 juli 2012

Dag 30: Pinda-kokossoep


Nodig voor 4 personen:
3 el zonnebloemolie
2 uien fijngesneden
2 tl sambal brandal
250 gram pindakaas met stukjes noot
400 gram kouseband
1/2 paksoi in repen
250 gram kokosmelk
1 citroen, sap geperst
200 gram taugé
4 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
4 el bladselderij

Hoe?
Verwarm de olie in een soeppan. Bak de uien zo'n 10-15 minuten goudbruin. Neem de helft van de uien apart.
Voeg de sambal en de pindakaas toe en roer tot het goed gemengd is. Voeg 1 liter water toe en 1 tl zout. Breng de soep tegen de kook aan.
Voeg de kouseband toe en kook deze 10 minuten mee, totdat ze beetgaar zijn. Roer dan de paksoi erbij en laat even zachtjes koken.
Voeg dan de kokosmelk toe en verwarm tot net onder het kookpunt. Breng de soep dan op smaak met de citroensap.
Verdeel de eieren en taugé over de borden. Giet de soep over de taugé en de eieren en garneer af met de uitjes en het selderijblad.

Wij vonden de soep zozo, hij heeft nog iets nodig! We gaan hem morgen pimpen! Het volgende is bedacht: kip of hamreepjes, omeletrolletjes, tofublokjes krokant gebakken, gebakken banaan, enz.
Iemand nog een idee?

2 opmerkingen: