Jamie noemt het 'Jools'favoriete pasta voor de zaterdagmiddag', voor mij is het een handige snelle pasta. Ik hoefde niet eens naar de winkel, wat een feest.
Nodig voor 4 personen:
olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
1 of 2 verse rode Spaanse pepers, fijngesneden
1 afgestreken tl kaneel
bosje verse basilicum (ik gebruikte zelfgedroogde)
2 blikken gepelde tomaten
2 blikjes tonijn op olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
500 gram pasta, penne of rigatoni (had ik niet)
1 citroen: de schil geraspt en het sap
handvol parmezaanse kaas geraspt
Hoe?
Verhit wat olijfolie en bak de uitjes, Spaanse peper en kaneel, tot de uitjes lichtbruin zijn. Zet het vuur hoger en doe de tonijn en tomaten erbij met een flinke snuf zout. Houdt dit voor 20 minuten aan de kook. Mocht je hele tomaten uit blik hebben, plet deze dan.
Kook de pasta al dente en bewaar iets van het kookvocht.
Hussel de pasta met evt. grog gesnipperde bescilicumblaadjes, een scheut olijfolie, citroensap, citroenschil en de parmezaansekaas door de tonijn en tomatensaus. Meng alles goed. Giet er voor de smeuigheid wat kookvocht bij en serveer direct.
Recept uit KOOK met Jamie van Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten