woensdag 25 juli 2012

Dag 43; Carpaccio van aubergine met basilicum en rucola


Te warm om te koken? Hier niet! En dit gerecht is heerlijk fris en licht en toch voedzaam.

Nodig voor 4 personen:

de Dressing
olijfolie
balsamicoazijn
1 teentje knoflook
zout en peper

de Carpaccio
kerstomaatjes
tomaten
bosje fijngesneden basilicum
rucola
pijnboompitten, licht geroosterd
parmezaanse kaas, geraspt
peper en zout

Hoe?
Klop eerst de dressing. Eerst de azijn, knoflook en peper en zout flink kloppen, later de olijfolie erbij gieten en nogmaals kloppen.
Aubergines in dunne plakken snijden en grillen. Bestrooi ze daarna met zeezout en wat balsamicoazijn. Gril de kerstomaatjes ook (ze doen hier 1 p.p., ik doe er meer).
Meng de gesneden romatomaten, met de dressing en de rucolasla.
Leg de plakken aubergine op de borden, doe er een dot aangemaakte salade op, strooi de pijnboompitten, basilicum en de parmezaanse kaas over de borden en tot slot wat grove peper.
Garneer met de kerstomaatjes.
Ik grilde ook nog wat repen paparika voor op de salade.

Recept uit 'De zon op je bord', van Joalnde Burg


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen