vrijdag 3 augustus 2012

Dag 49: Kip fajitas...sneller kan bijna niet!



Soms heb ik geen geduld.....zie hier.
Dan ziet het eten er te lekker uit en heb ik gewoonweg heel veel trek.


Met de foto kwam het toch nog goed en het eten was weer heerlijk.

Nodig:
olijfolie
biologische kipfilet
paprikapoeder
chilipoeder
komijnpoeder
peper en zout
paprika
avocado
rucola
bosui
Oh en wraps, die gezonde van volkorenmeel.
Tomatensalsa van mij en Jamie.

Voor 1 persoon gebruik ik 1 kipfilet en van alle kruiden 1 theelepel.

Hoe?
Maak de salsa, zoals hier beschreven.
Snijd de kip in reepjes en maak een mengsel van de kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Doe de kip erbij en laat even een paar minuten staan.
Was ondertussen de paprika, rucola en de bosui. Snijd de bosui en de paprika in repen.
Snijd de avocado ook in grove repen.
Pak en pan en zet op het vuur. Doe de kip erin en bak goudbruin. Doe na 5 minuten de paprikarepen erbij en bak deze even mee.
Serveer met licht gegrilde wraps en eventueel met oude geraspte kaas en creme fraiche.
Het heeft een verrassend effect om alles in grove repen te snijden in plaats van in kleine stukjes.

Recept uit Jamie's America van Jamie Oliver

2 opmerkingen:

  1. Oeh! Ziet er lekker uit! Nu krijg ík trek! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed! En ik denk nu WEER aan die eiersalade van jou :)

    BeantwoordenVerwijderen