dinsdag 7 augustus 2012

Dag 53: Texie mexie!


Heerlijk makkelijk en voedzaam. Ik ben gek op mexicaans eten, maar laat de rijst weg vandaag.

Nodig voor 2 personen:
2 tl komijnpoeder
1 el gedroogde oregano
peper en zout
blik kidney bonen
blikje mais
vega gehakt
1 rode ui, gesneden in halve ringen
1 rood pepertje, fijn gesneden
1 paprika, gesneden
3 tomaten, gesneden
avocado
creme fraiche, gesneden in repen
koriander
wat cheddar kaas
olijfolie om in te bakken

Hoe?

1. Bak het vega gehakt, rode ui en paprika in de olijfolie samen de de komijnpoeder en gedroogde oreganopoeder. Roer later de rode peper erdoorheen. Spoel de kidneybonen en de mais af onder de kaarn en voeg bij het gehaltmengsel. Laat dit zo'n 5 minuten licht bakken. Voeg dan de tomaten toe en laat nog zo'n 5 minuten licht bakken.
Verdeel dit mengsel over 2 schalen die ovenbestendig zijn.

2. Zet de ovengrill aan. Rasp de cheddar kaas over de schalen. Zet de schalen in de oven onder een hete grill tot de kaas mooi gesmolten is. Haal de schalen uit de oven.

3. Leg erbovenop een lepel creme fraiche, blaadjes koriander en de avocado.

Lekker met taco-chips of rijst en een heerlijke frisse salade.

Recept naar idee uit Jamie"s America van Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen