woensdag 8 augustus 2012

Dag 54: Auberginedip


Nodig:
2 aubergines
3 el sesamzaadjes
1 teen knoflook
1 bosje koriander
2 el limoensap
2 el olijfolie, extra vierge
chilipeper
125 ml creme fraiche
peper en zout

Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aubergines in de ovenschaal en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer af en toe.  Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen in de vijzel. Wrijf met de stamper van de vijzel de knoflook en het sesamzaad fijn. Haal de aubergines uit de oven en snijd in grove stukken. Pureer de aubergine met een ¾ van de koriander in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het limoensap en de olie toe en pureer tot een gladde massa.
Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip op smaak met peper en zout. Schep in een schaaltje en strijk glad. Strooi er chilipeper over en garneer met de rest van de koriander.

Recept uit 'De zon op je bord' van Jolande Burg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen