donderdag 26 augustus 2010

De eeuwige strijd!

Ik lees bij mede bloggers dat zo her en der de trijd om de kilo's weer is begonnen. Altijd weer moeilijk om strijdlustig te blijven en het niet op te geven. Ik zelf lever die strijd ook al jaren en natuurlijk met de bijbehorende ups & downs. Maar sinds een jaar zit in in een goed ritme. Nu - 17 kilo en ik ga gestaag door.....en het gaat me goed af. Ik ben weer trots op mezelf.
Verschillende soorten dieten hebben de revu gepasseerd: Sonja Bakker, Weight Watchers, het Mediterraanse Dieet, South Beach, Dr. Frank. Met ieder van deze ben ik getrouwd geweest, steeds weer dacht ik: Ah, dit is het! Dat ik dit niet eerder wist! En steeds weer kwam ik bedrogen uit.
Nu gaat het dus goed en gebruik ik 2 dingen: 1. Alles van Sonja en 2. het Boek: 'Think like a thin person', van Dr. J. Beck. En die 2 dingen is voor mij de perfecte combi. Nr. 1 zorgt ervoor dat ik een leidraad heb, een goede afwisseling in de dagelijkse voeding en Nr. 2 zorgt ervoor dat de psychische kant ook deels wordt aangepakt. Steeds als ik het wil opgeven pak ik de eerste lessen uit het boek erbij en lukt het me de destructieve gedachten te bannen!
Daarnaast was eten een hobby......dat werkt dus niet. Ik heb nu ook een andere hobby: naaien en handwerken. Dus ik stort me daarop zodra ik het moeilijk krijg. En het werkt! Zo heb ik weken met een briefje in mijn BH gelopen waarop stond waarom ik wilde afvallen. Ik las het de hele dag door: houd je doelen voor ogen en weer eerlijk naar jezelf!!!
Gister haalde ik ook weer veel inspiratie uit het tv programma SOS Sonja. Heerlijk herkenbaar.
Succes iedereen!

9 opmerkingen:

 1. O wat jammer dat ik dat heb gemist. Lag met flinke hoofpijn in bed.
  Helaas. was het leuk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Yentl: ja, geweldig!! leve rtlgemist.nl kun je het lekker terug kijken! He jasses, hoofdpijn! Hopelijk ben je een beetje uitgerust en uitgeziekt. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar die strijd tegen de kilo's!
  Ik ga je volgen hoor.
  Moest wel lachen toen ik de voorpagina zag van
  het boek dat je aan het lezen bent :)
  die vergeetmenietjes
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ verg(r)eetmenietje: het is niet echt een gezellig boek, maar wel reuze spannend!! Leuk dat je me gaat volgen!! Hoe meer, hoe beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. natuurlijk annemarie, dat bedoelde ik ook niet
  dat het een gezellig boek is, ik vond die
  vergeetmenietjes (zie mijn blognaam)
  zo leuk, mijn oog viel er gewoon op.
  Heel veel liefs
  en spannende boeken zijn ook leuk hé...
  ik kom terug lezen hoor maar eerst mijn huis
  spic en span maken...
  tot dan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ vergeetmenietje: ah, dat had ik door hoor ;-), hihihi. Wat goed: eerst schoonmaken en dan leuke dingen. Ik doe het toch te vaak andersom, hmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Annemarie

  Ik ben ook weer begonnen met lijnen. In de vakantie en daarvoor al, vlogen de kilo's er weer aan. Tja...en die moeten er nu weer af. Gezond eten en niet snoepen(ooohh, dat is zo moeilijk), maar het gaat lukken. Ik blijf je volgen. Je mag zeker trots op jezelf zijn.

  Lieve groetjes Puk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi! ik zag je reaktie op mijn blog en heb je meteen in mijn rss gezet, maar nu pas tijd om es te komen lezen.. Wat goed van je om zo'n briefje de hele tijd bij je te houden. Moet ik toch ook maar eens doen! Helpt voor vanalles ga ik van uit. (Grappige plek om hem te bewaren, bytheway ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Mie,

  knap hoor! Mag ik ook een wens in je Bh komen stoppen?

  kusjes zusje

  BeantwoordenVerwijderen