maandag 18 oktober 2010

En als dessert maakte ik....


....overheerlijke Perencompote!!! Dit dessert was voor het befaamde familie-Mossel-feest. Ieder jaar weer en ieder jaar wil ik weer uitblinken in een orgineel dessert. Nu dus: perencompote op een flensje met eroverheen geraspte pure chocolade! Jammie en heerlijk herfstig. Het basisrecept komt uit de Allerhande, ik heb het hier en daar een beetje aangepast.
Het recept is voor 6-8 personen, maar zoals jullie kunnen zien aan de stapel flensjes had ik daar niet genoeg aan en dus deed ik alles keer twee, behalve de suiker, de citroen en het vanillestokje. Ik gebruikte ook geen stoofperen, maar gewone handperen.

Het originele recept voor 6-8 personen:

 • 1 kilo stoofperen

 • 1 vanillestokje

 • 1 citroen

 • 75 gram rietsuiker

 • 1 kaneelstokje

 • 1 tl koek- en speculaaskruiden
 • De peren schillen en ik kleine stukjes snijden en in een pan. Vanillestokje opensnijden en met een mespuntje de inhoud eruit schrapen. Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. Gooi bij de peer 250 ml water en breng dit aan de kook met het vanillestokje en de inhoud, het kaneelstokje, het citroenrasp, de kruiden en de suiker. Kook de peer in 40 minuten zachtjes gaar. Dan met een staafmixer (grove stand) of een stamper, de peer grof stampen. Klaar!

  6 opmerkingen:

  1. En was het ook lekker? het ziet er in ieder geval heeerlijk uit! mmmm...

   BeantwoordenVerwijderen
  2. het was heeeeeerlijk! Heb er zelf 2 gegeten!! Woepsss!

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Mie, gevonden hoe ik moet reageren! Was gezellig hè, het mosselfeest en Frank en Anja ook tevreden. Had je veel pannekoeken over, kunje nog lekker een keer van eten, fijne vakantie verder! Liefs mama.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, dank je wel. Wij volgende week op het eiland (texel) de herfstvakantie vieren en drie maal raden wat wij dan als toetje eten!

   BeantwoordenVerwijderen