woensdag 23 februari 2011

Het sneeuwt en dus......

......tijd voor Winterse Minestrone!
We doen natuurlijk niet moeilijk over het weer, het is niet anders.
Ik speel erop in!
Ik maakte dus Minestrone met wintergroenten, lekker vega.

Nodig:
1 prei
2 teentjes knoflook
3 stengels bleekselderij
3 winterpenen
1/2 knolselderij
1 blik tomatenblokjes
2-3 groente- of tuinkruiden bouillonblokjes
verse tijmblaadjes
100 gram pasta (bijv. schelpjes, farfalle, maccaroni)
1 blik groene kidneybonen
parmezaanse kaas
stokbroodje
olijfolie

En hoe doen we dat:
1.
Prei in ringen snijden, knoflook hakken, bleekselderij, wortel en de knolselderij in stukjes snijden.
2.
Fruit eerst de prei, knoflook en selderij aan in een grote pan. Gooi daarna de wortel en de knolselderij erbij en roer om. Fruit alle groenten lekker aan.
3.
Giet daarna de tomatenblokjes, bouillon en tijm erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag gedurende 20 minuten. Dan zijn alle groenten beetgaar.
4.
Voeg de pasta en de bonen toe en kook het geheel opnieuw tot de pasta gaar is.
5.
Zet de ovengrill aan en snijd het stokbrood in snede van ongeveer 1-2 cm dikte. Leg deze onder de grill en draai ze om als ze bruin zijn. Als beide kanten mooi bruin zijn, laat ze afkoelen. Druppel er olijfolie over en wrijf met een knoflookteen over de broodjes.

Lekker om te serveren met parmezaanse kaas.

Eetse met hapjes!

3 opmerkingen:

  1. Hier geen sneeuw, maar je minestrone lijkt me toch heerlijk! Ik sla 'em op bij m'n "eetfavorieten". Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm lekker, ik hou van je bloggies! Vandaag de bio-tas ontvangen, dus ik kan wel wat met dit recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker Mie ik ga het een keer uitproberen, bedankt

    XoXo

    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen