vrijdag 6 juli 2012

Dag 25: Poireaux Vinaigrette


Ofwel Prei met Mosterdvinaigrette.

Nodig voor 4 personen:
8 jonge preitjes (ik gebruikte gewone prei)
2 el gladde scherpe mosterd
1 tl witte wijnazijn
6 el zonnebloemolie
50 gram walnoten
1 klein bosje bladpeterselie

Hoe?
Snijd het donkergroene van de prei en de onderkant. Snijd ze ongeveer in stukken van 10 cm. Kook de prei in ruim water met zout, in 15 minuten gaar.
Giet de prei af, uitlekken en een beetje afkoelen.
Maak de lobbige vinaigrette van de losgeroerde mosterd en azijn en klop daarna de olie er doorheen. Voeg naar smaak ook eventueel peper en zout toe.
Snijd de nog warme stukken prei met een scherp mes over de lengte door midden. Schik ze op een bord en giet de vinaigrette erover. Bestrooi met gehakte walnoten en wat bladpeterselie.
Een heerlijk lunch gerecht of bijgerecht.

Recept uit Delicious november 2010

2 opmerkingen: