Dit is een recept voor een bijgerecht voor zo'n 8 tot 10 personen. Ik maakte de helft klaar....meer tuinbonen konden ook niet in mijn stoommandje.
Nodig:
1 kg verse tuinbonen
2 ongepelde teentjes knoflook
150 ml frisgroene olijfolie
halve tl komijnpoeder
halve tl chiliflakes
Hoe?
Stoom de tuinbonen samen met de ongepelde knoflook gaar in 10-15 minuten.
Knijp de zachte knoflook uit zijn velletjes. Stamp de tuinbonen, deel voor deel, met wat zout fijn in de vijzel. Laat 1 deel grof. Proef steeds of er nog wat zout bij moet. Ik heb er overgens niet heel veel zout bij gedaan.
Doe dit mengsel in een ruime kom en besprenkel met olijfolie, de komijn en de chiliflakes.
Heerlijk met verse toast, brood of salade.
Recept uit Delicious september 2011
Geen opmerkingen:
Een reactie posten