dinsdag 17 juli 2012

Dag 36: Belgische Mosselen


Mosselen!! Wat een feest, ze zijn er weer: duurzaam en wel. Ze stonden in de Delicious onder het thema 'Snel en gezond'. En nog fijner: de man hier kookt dit gerecht altijd! Ik dekte de tafel en maakte de foto.

Nodig voor 2 personen:
1 el olijfolie
1 stengel bleekselderij, in schuine plakken
1 kleine prei, gehalveerd in ringetjes
2 tenen knoflook
250 ml bier
1 laurierblaadje
1,5 el citroensap
6 takjes tijm
1 kg mosselen
3 el gehakte bladpeterselie

Hoe?
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bak de bleekselderij, prei en knoflook 1 minuut tot de prei zacht wordt.Voeg het bier, laurierblaadje, citroensap en tijm toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan 5 minuten koken tot de schelpen open gaan. Roer de peterselie erdoor en serveer.

De man hier in huis vond dit de meeste onzinnige beschrijving ooit (en hij kan het weten, na jaren ervaring in een keuken aan de Zeewse Kust), zijn bereiding gaat als volgt:
Was de mosselen, snijd de groente (ook ui en geen knoflook). Vuur aan, pan erop. Gooi de mosselen, groente en kruiden in de pan en doe er wat roomboter bij. Giet het bier en wat water eroverheen en kook op hoog vuur met de deksel op de pan. Schud na enkele minuten de mosselen in de pan flink en laat nog een minuut of 2 doorkoken.
Serveer de mosselen met brood en mosterdmayonaise (mayo, scheutje azijn en flink wat grove mosterd).

Met de Zeeuwse groeten uit Utrecht!

Recept uit Delicious, oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen