woensdag 18 juli 2012

Dag 37: Geroosterde groenten


Nodig:
Verschillende groenten: courgette, aubergine, ui, paprika, venkel, aardappel, zoete aardappel, prei, wortel, knoflook, tomaat of cherrytomaat,: kortom alles wat zich leent om te roosteren!
olijfolie
kruiden: oregano, rozemarijn, munt, tijm
witte wijn
peper en zout

Ik gebruikte voor 3 personen: 2 courgettes, 1 rode paprika, 1 rode ui, 3 tenen knoflook en een half bakje cherrytomaatjes en 2 romatomaten.

Hoe?
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de groenten in grove stukken en schik ze in een schaal of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruiden en peper en zout. Hussel de groenten, olie en kruiden goed door elkaar.
Schenk een glaasje wijn over de groenten.
Bedek de schaal of blakplaat met aluminiumfolie en zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na 40 minuten de schaal/bakplaat uit de oven en verwijder de folie. Zet de schaal/bakplaat daarna nog 25 minuten in de oven (ik had de schaal iets te vol gedaan en dit werd bij mij 45 minuten).

Serveer met een stukje vis, rijst en eventueel een heerlijke salade.

Recept uit Het Mediterrane Kookboek van Dr. Lindberg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen