maandag 6 juni 2011

Cake is fijn!


Ik maakte een cake. Een cake met rabarber. Ik ben gek op rabarber en wilde er nu wel iets anders mee maken dan een moes. Ook lekker, maar toch....het gaat vervelen.



Hoe maken jullie deze cake?
Een dag van te voren sneed ik 2 stengels rabarber in stukjes en liet deze drogen. Anders wordt de cake te nat. Als je er wat citroensap overheen drupt, ontrekt dat ook vocht (in het geval je NU cake wilt eten).
Die stukjes mengde ik door cake-beslag, gewoon een simpel cake-beslag (zie hieronder).
Oh en ik strooide nog wat hazelnoten over de cake alvorens deze in de oven ging.

Ik bak voor anderen tegenwoordig, anders wordt het niks met die toekomstige slanke lijn.

Simpelste cake-beslag:
200 gram boter op kamertemperatuur, 200 gram suiker, 4 eieren, 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, evt. vanille-suiker en citroenrasp.

Overn voorverwarmen op 180 graden en cakeblik invetten.
Boter zacht en romig kloppen/mixen. Suiker erbij gieten en mixen tot een romig en luchtig geheel. Eén voor één een ei erbij, het volgende ei toevoegen als het vorige geheel in het mengels is opgenomen. Bloem met het bakpoeder zeven en aan het mengsel toevoegen. Flink mixen. Als laatste de extra ingrediënten toevoegen: citroenrasp en vanillesuiker.
60 minuten in het midden van de oven. Af laten koelen alvorens je de cake uit de vorm kiept.

Jum jum!

5 opmerkingen:

  1. Zie ik daar hazelnoten????? Ik Ben Dol op hazelnoten!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzonder idee! Ik ken rabarber alleen als moes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vries mijn rabarber in....ik doe het allemaal
    in kleine stukjes zodat ik ook in de winter een
    rabarbertaart kan maken...
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar zou ik nu nooit aan denken, om stukjes rabarber zo door een cakebeslag te doen. Ga het toch eens proberen, kan nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen